15. juni 2024

Kira

Hils på Kira fra Spania.
Kira er seniorhunden som kom inn i livet mitt på kvelden den 4. mai 2022. Som hadde reist fra Spania med taxi til Portugal, fra Portugal med fly til Danmark og fra Danmark til Norge. Og deretter ble hun kjørt med bil hjem til meg. Takk!

Denne flotte frøkna her var livredd det meste. Hun skalv som et aspeløv. Alt var fremmed og utrygt.
Jeg husker at jeg måtte mate henne for hånd når hun skulle ha mat. Matskåla var skummel. Med mye tålmodighet, kjærlighet og ikke minst mengder med godis - ble hun tryggere og tryggere på meg og på omgivelsene.

I dag har hun blant annet lært at hun skal se på meg når vi møter andre hunder hun ikke kjenner. Og folk. Kira går fot, ser opp på meg og får belønning etterpå. Selvsagt vanker det ros også.
Hvis og når Kira blir stresset og redd på turene våre, i møte med andre, kaster jeg litt godbiter i grøfta eller på veien, slik at hun kan søke etter dem. Da går stresset ned og hun kommer inn i et bedre modus.

På våre daglige turer trener vi alltid på innkalling, gå fot og søk med go`biter. Og Kira er råflink! Hun er matmotivert og elsker å lære.
Som du sikkert har fått med deg, så har Kira blitt en MESTER i søk. 💖
Høye lyder takler hun ganske bra. Jeg kan bruke både støvsuger og hårføner i nærheten av henne uten problem. Hun ligger gjerne og slapper av i nærheten og venter på at jeg skal bli ferdig.


Jeg er så vanvittig heldig som har fått henne i livet mitt. 
Jeg elsker henne.

 
 
"Looking up" 

 

"Golden eyes"


"Kira" "Tuuur""Smiiil""Kira og meg""Passe på..."


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar